Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

„Virusul există și ia vieți omenești”, afirmă Nicu Pleșca, persoană care și-a pierdut tatăl din cauza virusului COVID-19

 

Apasă aici  ->  VIDEO

 

Nicu Pleșca este originar din Sîngereii Noi, Bălți și activează de mai mulți ani în domeniul Marketingului și IT. Recent, acesta și-a pierdut tatăl, care în luna martie a fost infectat cu virusul COVID-19. Bărbatul de 64 de ani s-a aflat timp de două săptămâni în reanimare, însă nu a reușit să învingă și să treacă peste virusul COVID-19.

 

„Niciodată nu m-aș fi gândit că problema dată se va răsfrânge asupra familiei mele. Recent, am pierdut tatăl… Niciodată nu m-aș fi așteptat că aceasta se poate întâmpla.”

Nicu povestește despre tatăl său de 64 de ani, că a fost o persoană care toată viața sa nu a fost la medici și nu a avut probleme de sănătate sau boli cronice. Virusul a acționat rapid asupra stării de sănătate a bărbatului, deoarece într-o perioadă de două săptămâni de tratament în reanimare și luptă împotriva virusul, situația s-a agravat considerabil și a adus la cauzarea decesului.

„A fost o pierdere enormă pentru familia noastră. În momentul când și mama a fost, în această perioadă, în reanimare. Nu pot reda prin cuvinte tristețea și golul pe care îl am acum în suflet.”, afirmă Nicu.

În același timp, Nicu menționează despre faptul, că până în ultimul moment, nimeni din familia lor nu credea că problema e așa de gravă și nu credeau că totul poate aduce la aceasta. „Realitatea e cu mult mai dură și am simțit-o pe pielea noastră, a tuturor. Totul a decurs foarte vertiginos, fără ca să înțelegem gravitatea problemei. Eram conștient că problema e foarte mare și virusul e foarte periculos.”, transmite Nicu Pleșca.

De asemenea, în contextul acestei situații, Nicu explică, că atâta timp cât nu ne atinge direct pe noi acest virus, ne uităm foarte sceptic la toată situația dată. Virusul există și ia vieți omenești. Iar fiecare din noi suntem slabi în fața lui și putem pierde această luptă.

Pentru a ne proteja de virusul COVID-19, trebuie, în continuare, să fie respectate măsurile epidemiologice de protecție și prevenire a răspândirii virusului. Doar așa avem grijă de noi, de cei dragi și de cei din jur.

 

  1. Poartă corect masca de protecție în spațiile închise și deschise (transport public, stradă).
  2. Dezinfectează sau spală-te regulat pe mâini.
  3. Păstrează distanța fizică de cel puțin 1 metru.
  4. Evită aglomerația și spațiile slab ventilate.
  5. Aerisește des spațiile închise.
  6. Vaccinează-te împotriva COVID-19.

 

Acest material este elaborat în cadrul campaniei „Pentru Viață. Pentru Sănătate” din cadrul proiectului Împreună împotriva COVID-19 – Mannheim – Chișinău – Cernăuți, implementată de Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Orașului Mannheim, Engagement Global, Service Agency Communities in One World și Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.