Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Direcția Generală Asistență Medicală și Socială (DGAMS) și Asociația Obștească “SOS Autism” au semnat Acordul privind crearea unui Centru de zi pentru adolescenții și maturii cu autism

📌 Direcția Generală Asistență Medicală și Socială (DGAMS) și Asociația Obștească “SOS Autism” au semnat Acordul privind crearea unui Centru de zi pentru adolescenții și maturii cu autism
✅ Șeful DGAMS, Boris GÎLCA și Directorul Executiv AO “SOS Autism”, Aliona DUMITRAȘ au menționat că, prin semnarea Acordului, s-a dat undă verde pentru crearea unui serviciu esențial și unic în mun. Chișinău.
📎“Centrul, cu o capacitate minimă de 25 persoane, va fi dotat cu mobilier, echipament, infrastructura adaptată persoanelor cu diagnosticul menționat etc. Va fi instruit personalul care va activa în Centru”, a subliniat dna DUMITRAȘ.
📌 Boris GÎLCA a reiterat că această inițiativă are drept scop edificarea și dezvoltarea unui parteneriat continuu între CMC, DGAMS și organizațiile societății civile și crearea unui mediu majoritar tolerant și disponibil pentru acceptarea și ajutarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist, inclusiv incluziunea lor socială.
✔️ Menționăm că Centrul va fi creat din resursele Uniunii Europene si ale Fundației Soros Moldova, în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău. Suma totală alocată pentru întreg proiectul este de 57 mii euro.