Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

A fost publicată Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău

Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a decis, joi, 15 aprilie să impună anumite măsuri privind prevenirea și răspândirea COVID-19 ținând cont de ultimele Dispoziții ale CSE.

Astfel, s-a decis ca procesul educațional în instituțiile de învățământ preșcolar din orașul Chișinău să continue cu prezența fizică a copiilor, în conformitate cu Regulamentul sanitar pentru instituțiile de educație timpurie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1211/2016, și cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Procesul educațional pentru elevii din clasele I-V din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, începând cu 19 aprilie 2021, se organizează cu prezența fizică a elevilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Procesul educațional pentru elevii din clasele absolvente (IX, XII, XIII) din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, începând cu 19 aprilie 2021, se organizează cu prezența fizică a unui număr de elevi stabilit în baza suprafeții sălii de clasă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Procesul educațional în instituțiile de învățământ special vor continua cu prezența fizică a unui număr de elevi stabilit în baza suprafeții sălii de clasă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău continuă la distanță.

Începând cu 19 aprilie 2021, în școlile de muzică, arte și arte plastice din municipiul Chișinău, lecțiile de solfegiu și teoria muzicii, orele individuale, se organizează cu prezența fizică a elevilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19, în baza suprafeții sălii de clasă.

ÎM Combinatul servicii funerare, Primăriile din suburbiile mun. Chișinău, în săptămâna dintre Paști și Paștile Blajinilor (2 – 9 și 10 mai 2021) vor interzice accesul în cimitirele situate pe teritoriul localităților, cu excepția procesiunilor funerare curente.

Se autorizează comercializarea florilor între orele 19.00-22.30, în sectorul Râșcani, pe adresa Calea Moșilor nr. 4, în locul special amenajat, destinat acestor activități comerciale.

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, măsurile restrictive vor fi revizuite și actualizate prin Deciziile ulterioare.

În perioada stării de urgenţă (1 aprilie – 30 mai 2021) Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

  1.   Decizia CSE mun. Chișinău-din-15-aprilie-2021
  2.   Dispoziția-CSE-nr-3-din-15-aprilie-2021
  3.   Dispozitie-CSE-nr-2-din-08-04-2021
  4.   Dispozitia-CSE-nr-1-din-1-04-2021