Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Acordul privind crearea Centrului de zi pentru persoanele cu dizabilități și tulburări din spectrul autismului va fi semnat în următoarele zile

📌 Acordul privind crearea Centrului de zi pentru persoanele cu dizabilități și tulburări din spectrul autismului va fi semnat în următoarele zile
📌Direcția Generala Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Asociația Obștească „SOS Autism” și reprezentanții Fundației Soros Moldova s-au întrunit astăzi la masa de negocieri, unde au discutat despre demararea implementării proiectului vizat.
✅ Boris GÎLCA, șeful DGAMS, a menționat că inițiativa tinde să contribuie la edificarea și dezvoltarea unui parteneriat continuu între CMC și organizațiile societății civile.
📎„Este vorba despre un Centru de zi, unde persoanele adulte cu dizabilități vor beneficia de tot spectrul de servicii și îngrijiri prevăzute în Regulamentul-cadru, adoptat prin Hotărârea de Guvern Nr. 569 din 2013”, a menționat dl GÎLCA.
📌Centrul va fi creat din resursele Uniunii Europene si ale Fundației Soros Moldova.
📎A.O. „SOS Autism” a precizat că instituția va fi destinată pentru 25 de maturi cu dizabilități și tulburări din spectrul autismului din municipiul Chișinău.
📌 Costul anual de întreținere al Centrului, estimat prealabil, constituie cca 1 mil. 099 903 lei.