Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Cea de-a II-a Sesiune de instruiri privind cartografierea copiilor refugiați din Ucraina aflați pe teritoriul Municipiului Chișinău

Cea de-a II-a Sesiune de instruiri privind cartografierea copiilor refugiați din Ucraina aflați pe teritoriul Municipiului Chișinău: DGAMS a prezentat lista de servicii oferite
✅ Este vorba de Programul de susținere a familiilor cu copii, refugiate din Ucraina “Ajută-mă să te ajut!”, care va conţine și un Ghid al tuturor serviciilor prestate de Direcțiile din subordinea Primăriei Chișinău.
✔️ Scopul Campaniei – cartografierea și oferirea asistenţei necesare, precum și informarea comunității despre cele inserate în Ghid.
📎 Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că “va fi asigurată monitorizarea și managementul de caz al copiilor aflați în situaţii de risc. În context, prin comunicarea cu ei și familiile lor le vom oferi siguranță. De azi, și USAID este partener la acest capitol. Intenționăm în colaborare cu alți parteneri, să punem la dispoziția familiilor de refugiați stabilite în Municipiul Chișinău, carduri financiare”, a subliniat dna Viceprimar.
📎 Violeta Baltă, șefa Secției Sănătate din cadrul DGAMS, a menționat serviciile medicale prestate, care sunt gratuite:
➡️ Asistența medicală primară, oferită de AMT-uri;
➡️ Asistența medicală spitalicească, oferite de toate IMSP-urile municipale;
➡️ Servicii stomatologice, oferite de cele două Centre Municipale de profil;
➡️ Eliberarea rețetelor și a medicamentelor compensate;
➡️ Vaccinarea persoanelor împotriva COVID;
➡️ Pentru bebeluși, va fi oferit în continuare lapte-praf, pe care refugiații îl pot solicita de la Centrul Municipal de plasament Patria-LukOil, AMT și medicii de familie din sectoare.
📌 Serviciile sociale:
✔️ Loc de cazare dotat cu toate condiţiile de trai;
✔️ Produse alimentare;
✔️ Îmbrăcăminte;
✔️ Bunuri de primă necesitate;
✔️Depozitul, care activează de luni până vineri, între orele 08:00- 16:00;
✔️ Linia verde;
✔️ Call-centru.