Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Deciziile DGAMS, în contextul acţiunilor structurilor de drept ce vizează Centrul pentru refugiaţi

                                                                                                                                                                                                         

În contextul acțiunilor structurilor de drept ce vizează Direcția generală asistență medicală și socială (DGAMS) și Centrul de Plasament temporar pentru refugiați din sectorul Rîșcani, instituția informează despre luarea mai multor decizii:

 

Administratoarea Centrului de plasament temporar pentru refugiați ,,Patria” din str. Studenților 7/5, cercetată în arest la domiciliu pentru 30 de zile, a fost suspendată astăzi din funcție prin ordinul semnat pe durata anchetei.

 

Tot astăzi, o altă persoană a fost numită la administrarea Centrului de plasament, astfel activitatea instituției și asistența pentru persoanele refugiate nu este perturbată, iar beneficiarilor  li se oferă în continuare tot suportul de plasament, alimentare, asistență medicală și socială.

 

De asemenea, anunțăm că a fost semnat ordinul de efectuare a inventarierii bunurilor din cadrul depozitului de la Centrul de plasament temporar pentru refugiați ,,Patria”, iar pe durata acestei săptămâni depozitul va fi închis.

 

Reiterăm că, prioritatea principală rămâne asistența completă pentru refugiații din cadrul Centrului, acolo unde sunt cazate în acest moment 52 de persoane, inclusiv copii.

 

Totodată, precizăm că șeful Direcției generale asistență medicală și socială și-a depus cererea de demisie în data de 5 mai, demers care a fost respins de Primarul General al municipiului Chișinău, astfel Boris Gîlca continuă să-și exercite atribuțiile de serviciu.

 

Direcția generală acordă suportul deplin structurilor de drept în investigarea acestui caz și se abține de la oferirea declarațiilor pentru a nu prejudicia ancheta.

Secția comunicare și managementul documentelor DGAMS: 022 780469

 

 

 

 

 

 

Comunicat DGAMS – 10.05.2023_final (1)