Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Detalii despre admiterea în cadrul Centrului de zi ,,ADIR” pentru persoane adulte cu dizabilități și tulburări din spectrul autismului

Centrul de zi ,,ADIR” pentru persoane cu dizabilităţi şi tulburări din spectrul autismului, din subordinea Direcției generale asistență medicală şi socială (DGAMS), își va deschide ușile pentru beneficiari în aproximativ o lună, pregătirile în acest sens fiind pe ultima sută de metri.

Între timp, solicitanţii/reprezentanţii legali ai acestora se pot adresa la Direcția teritorială de asistență socială din raza locului de trai/reşedinţă pentru a depune cerere privind solicitarea de admitere în cadrul Centrului.

Aceasta trebuie să fie însoțită de copiile acestor documente:

  • Actul de identitate;
  • Certificatul de încadrare în grad de dizabilitate;
  • Trimiterea-extras din fişa medicală de ambulator (F027e).

Pentru referirea solicitantului spre serviciile Centrului de zi „ADIR”, direcțiile de asistență socială de la locul de trai al acestuia vor realiza evaluarea inițială și complexă a cazului.

Dosarele complete ale solicitanţilor vor fi transmise în adresa structurii pentru examinare în cadrul echipei multidisciplinare care va decide și informa solicitantul/reprezentantul legal privind admiterea sau refuzul.

Centrul de zi ,,ADIR” pentru persoane adulte cu dizabilităţi şi tulburări din spectrul autismului are o capacitate de 25 de persoane, oferind gratuit diverse metode de terapie, de dezvoltare a abilităților, de consiliere psihologică și de activități distractive, culturale.

Proiectul a fost realizat de Primăria municipiului Chișinău și DGAMS, cu suportul financiar al Delegației UE, fundației Soros Moldova, ajutorul metodologic al Asociației obștești ,,SOS Autism” și Keystone Moldova.

Valoarea grantului constituie aproape 58.000 de euro, surse financiare pentru renovarea și dotarea sediului cu mobilier și echipamentul necesar, dar și instruirea personalului.

Primăria municipiului Chişinău a pus la dispoziţie spaţiul situat pe strada Nicolae Titulescu nr. 8 din sectorul Botanica, alocând un buget de 3,1 milioane lei și asigurând sustenabilitatea şi durabilitatea serviciilor.

Serviciului social „Centrul de zi pentru persoanele cu dizabilități şi tulburări din spectrul autismului” a fost aprobat prin decizia Consiliului Municipal Chişinău nr. 7/12 din 23.06.2022 și este unicul pentru persoane adulte.

05 iunie 2023

                     Secția comunicare și managementul documentelor DGAMS: tel. 022 780469.

Comunicat_procedura de depunere a cereri_Centrul ADIR 05_06.2023