Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Dezvoltarea Serviciului social „Asistenţă personală”.

Dezvoltarea Serviciului social „Asistenţă personală”.

La 4 august 2020, Consiliul municipal Chișinău a votat proiectul de deciziei „Cu privire la operarea de modificări în statul de personal al Serviciului social „Asistenţă Personală”” instituit pe lângă Direcția asistență socială și sănătate, care prevede extinderea Serviciului şi majorarea statului de personal cu 434 unităţi personal.

Aprobarea proiectului dat, va spori considerabil gradul de protecţie a persoanelor cu dizabilităţi severe, nivelul de incluziune socială, îmbunătăţirea nivelului de trai, precum şi bunăstarea membrilor familiilor acestora.

Direcția generală asistență socială și sănătate tinde să-și perfecționeze continuu capacitatea de a răspunde necesităților și așteptărilor beneficiarilor/solicitanților, asigurând pe parcursul anilor o creștere majoră a accesului adulților cu dizabilități severe la servicii de asistență și îngrijire. Serviciul social „Asistenţă Personală” a fost instituit prin decizia Consiliului municipal Chişinău nr. 5/3 din 30.05.2013, cu 30 unităţi de asistent personal, ulterior, în anul 2014 a fost majorat până la 150, în anul 2015 până la 270 unităţi, în anul 2016 până la 480, în anul 2018 până la 780 unităţi, iar prin proiectul votat astăzi, Serviciul va dispune de o capacitate de 1200 unități de asistent personal.