Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

DGAMS, în discuții cu GIZ privind proiectele de dezvoltare socială în municipiul Chișinău

Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr.1 va fi dotată cu o rampă de acces pentru ambulanțe, iar infrastructura unei secții specializate din cadrul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii ”V. Ignatenco” va fi reparată în totalitate pe parcursul anului 2023, lucrări în derulare implementate în cadrul proiectului Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS) cu susținerea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Contribuția GIZ este de aproape 600.000 de euro.

Detalii și planul de lucrări în cadrul acestor proiecte de infrastructură au fost dezbătute în cadrul întrevederii șefului Direcției generale Boris Gîlca și Marina Buga, șef adjunct cu managerul de proiect GIZ Michael Gross.

În cadrul aceleiași întrevederi, DGAMS a mulțumit reprezentantului GIZ pentru proiectul realizat în anii 2022-2023, pentru sprijinul organizației în dotarea cu echipamente, tehnologii și dispozitive medicale a trei spitale pediatrice municipale: Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru Copii, Spitalul Clinic Municipal pentru Copii ,,V. Ignatenco” și Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr.1. Recent, toate echipamentele și utilajul medical au fost livrate de GIZ către spitalele vizate, iar valoarea suportului GIZ a fost de circa 300.000 de euro. A fost convenită organizarea evenimentului festiv de donare a aparatelor medicale în timpul apropiat.

În perspectiva de colaborare pe domeniul dezvoltării sociale, în marja întrevederii, s-a vorbit despre posibilitatea susținerii GIZ a demersului DGAMS privind instituirea unui serviciu municipal de transport social, un serviciu esențial menit pentru transportarea persoanelor cu dizabilități severe sau a pacienților imobilizați la pat.

Direcția Generală Asistență Medicală și Socială are un parteneriat longeviv cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, acesta datând din 2021, an în care GIZ a susținut răspunsul prompt al serviciilor municipale de sănătate la provocările pandemice COVID-19.

GIZ activează în Republica Moldova din 1994, colaborând cu autoritățile locale pentru susținerea proiectelor de dezvoltare socială atât în zonele urbane, cât și în cele rurale.

                                                                                                          11 mai 2023

Secția comunicare și managementul documentelor DGAMS: 022 780469

 

 

Comunicat DGAMS_cooperare GIZ_11.05.2023