Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Diplome de onoare din partea Primăriei mun. Chișinău și DGAMS, în preajma Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului

În preajma Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, mai mulți angajați din domeniu, dar și instituții medicale de pe teritoriul municipiul Chișinău au primit diplome în semn de recunoștință și mulțumire pentru devotament și profesionalism.

Astfel, 80 de angajați medicali au fost apreciați cu Diplomă de Onoare din partea Primarului General, iar alți 100 – cu diplome din partea Direcției generale asistență medicală și socială (DGAMS). Totodată, la 104 instituții medicale publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și rețele de farmacii le-au fost decernate, la fel, Diplome de Onoare pentru contribuția instituțională la modernizarea sistemului de sănătate, calitatea serviciilor medicale şi exemple de bună practică.

Ceremonia de acordare a distincțiilor a avut loc, în după-amiaza zilei de joi, în incinta Preturii sectorului Centru, cu participarea Primarului General Ion Ceban, a viceprimarului Irina Gutnic și a șefului DGAMS Boris Gîlca.

Ion Ceban a ținut să le mulțumească tuturor pentru dedicația și devotamentul cu care își fac meseria.  ,,Cei care au această profesie pe care o îmbrățișați dumneavoastră, la modul practic, sunt cei mai apreciați oameni din întreaga lume. Vreau să vă mulțumesc pentru ce faceți atât conducătorilor, cât și angajaților din sectorul medical. Avem un scop comun pe care îl vom realiza: până în anul 2030, ne dorim ca toate instituțiile medicale municipale să fie renovate capital și dotate cu echipamente și tehnologii moderne, și asta este posibil – lucru pe care îl vom realiza împreună”.

Cu o alocuțiune a venit și Boris Gîlca. ,,Sănătatea nu este doar un obiectiv, este un proces continuu de responsabilitate a autorităților, a lucrătorilor medical, dar și a populației. În municipiu avem un sistem de sănătate puternic și bine organizat în care sunt antrenate cadre medicale extrem de profesioniste. 40% din populația Republicii Moldova este deservită de instituțiile medicale municipale (peste 1 mln. persoane). Vă mulțumim cu o enormă recunoștință pentru profesionalismul, dedicația, perseverența și compasiunea cu care vă îndepliniți munca, stimați colegi”.

În Republica Moldova, Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului este marcată, anual, în a treia duminică a lunii iunie.

Cu această ocazie, Primăria municipiului Chișinău, alături de Direcția generală asistență medicală și socială, organizează vineri, 16 iunie, începând cu ora 18:00, un eveniment cultural-artistic la Teatrul Verde din parcul ,,Valea Morilor” pentru toate cadrele medicale și locuitorii Capitalei.

Evenimentul va reuni pe aceeași scenă mai mulți artiști de notorietate, între care Constantin Moscovici, Cristi Aldea-Teodorovici, Geta Burlacu, Aurel Chirtoacă, Ana Cernicova etc. Intrarea este liberă.

                                                                                                15 iunie 2023 

                                    Secția comunicare și managementul documentelor DGAMS: tel. 022 780469