Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Direcția generală asistență socială și sănătate anunță locuitorii municipiului Chișinău despre funcționalitatea Serviciului Linia Verde pentru asistență medicală Covid-19

Primarul general, Ion Ceban, a convocat pentru ziua de luni, 29 martie 2021, ora 08:30, ședința operativă a serviciilor municipale, la care ia parte și reprezentantul Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău.

Ședința s-a desfășurat prin intermediul platformei de conferințe Zoom. Sesiunea a fost înregistrată și plasată pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Chișinău.

Pe ordinea de zi a ședinței s-a discutat și anunțat despre punerea în funcțiune a Liniei Verde pe domeniul medical a Direcției generale asistență socială și sănătate pentru a fortifica asistenţa informaţională a populaţiei.

De astăzi urmează să activeze Linia verde pentru asistență medicală Covid-19 în municipiul Chișinău, la linia tefonica 08 – 00000 – 80 , cu apel  gratuit, cu program de funcționare de la  8:00-17:00, urmând să se identifice soluții ca Linia Verde să activeze și după program, astfel ca apelurile să fie preluate 24/24, 7 zile în săptămână.

La moment, apelurile vor fi direcționate către AMT-uri după orele de program.

Coordonatorul nominalizat pentru activitatea Liniei Verzi pentru asistență medicală Covid-19 va fi Mihai Darie, specialist principal în cadrul Serviciului sănătate și siguranță în situații de urgență din cadrul Direcției generale.

Pentru sporirea comunicării eficiente în situația de criză pandemică și cât se poate de mult comunciarea să fie eficientă, avem obligația să acordăm suportul informațional adecvat populației municipiului Chișinău. Directorii Asociațiilor Medicale Teritoriale din cele cinci sectoare au delegat, conform graficului determinat, personalul medical de compență și cu bune abilități de comunicare pentru operarea la Linia verde a Direcției asistență socială și sănătate, a afirmat Primarul General, dl Ion Ceban.

Linia Verde pe domeniul medical va funcționa în continuare pentru a răspunde la întrebările populației legate de acordarea asistenței medicale în cadrul instituţiilor medico-sanitare publice în legătură cu situația pandemică.