Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Direcția generală asistență socială și sănătate reamintește locuitorilor municipiului Chișinău despre funcționalitatea Serviciului Linia verde pentru asistență medicală Covid-19

Astăzi, Serviciul Linia Verde pentru asistență medicală Covid-19 la care puteți solicita informații legate de acordarea asistenței medicale în cadrul instituţiilor medico-sanitare publice în legătură cu situația pandemică a devenit operațională, astfel, persoanele care se confruntă cu situații dificile, cauzate de epidemia COVID-19, pot solicita asistență la numărul de telefon: 08 – 00000 – 80.

Specialiștii în domeniu vor fi disponibili să răspundă la solicitările cetățenilor de luni până vineri începând cu 8:00 până la 17:00. La moment sunt precăutate posibilități de extindere a programului 24/24, 7/7.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a precizat că este important ca cetățenii să poată comunica cu specialiștii pentru a primi răspunsuri la întrebări, în situaţia în care şi medicii de familie activează în regim de alertă în această perioadă şi fizic nu reuşesc să răspundă la telefon.

„Este important ca medicii de familie să informeze pacienții cu forme ușoare de coronavirus, care se tratează la domiciliu, cum să acceseze sistemul municipal de monitorizare (Registrul COVID-19 Chișinău –  Platforma JIRA) pentru a comunica prin intermediul acestei aplicații despre simptomele pe care le au în fiecare zi. Informaţia este sistematizată, iar în caz că survin schimbări în starea de sănătate, medicul de familie revine cu un apel către pacient”, a menționat Primarul General, Ion Ceban.

Directorii Asociațiilor Medicale Teritoriale din cele cinci sectoare au delegat, conform graficului determinat, personalul medical de competență și cu bune abilități de comunicare pentru operarea la Linia verde a Direcției asistență socială și sănătate, a mai afirmat Ion Ceban.

 

 Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze la Linia Verde.

Persoanele care se confruntă cu situații dificile cauzate de pandemia COVID-19, pot, în continuare, solicita informații suplimentare sau ghidaj în anume situații legate de pandemia actuală și pot beneficia de suport pe domeniul de medicină apelând la linia verde cu numărul de contact  08 – 00000 – 80, începând de astăzi, 29 martie, 2021.