Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

În pregătiri către implementarea programului de fertilizare în vitro

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială (DGAMS), Boris Gîlca, a convocat ședința grupului de lucru cu reprezentanții celor cinci Asociații Medicale Teritoriale (AMT) din Chișinău care vor implementa noul program municipal de suport financiar pentru reproducere umană asistată medical (FIV – fertilizare in vitro).

În cadrul întrunirii au fost stabilite procedurile organizatorice, inclusiv conlucrarea între medicii de familie și medicii specialiști.

De asemenea, a fost instituită Comisia de evaluare și aprobare a dosarelor pentru procedura FIV, aceasta fiind compusă din șapte membri și secretarul acestuia.

,,Este un nou program extrem de important pentru multe familii în dificultate din mun. Chișinău. Prin suportul financiar oferit de Primăria municipiului Chișinău dorim să acordăm o șansă în plus cuplurilor care suferă de infertilitate. Orice femeie sau cuplu eligibil va beneficia de un suport in mărime de până la 60 mii lei, surse care trebuie să acopere integral procedura de fertilizare în vitro. Cuplul va alege desinestător la care anume clinica medicală va apela pentru procedură din lista celor cinci instituții specializate”, a declarat șeful DGMAS, Boris Gîlca.

Conform regulamentului, Comisia se va întruni la necesitatea imediată, examinând dosarele parvenite, iar la program pot aplica femeile cu viză de reședință de minimum 2 ani în municipiul Chișinău.

Programul de suport a politicilor familiale prin reproducerea umană asistată medical intră în vigoare în data de 1 iunie, iar de el vor putea beneficia anual 100 de femei sau cupluri infertile.

În anul 2023, Primăria municipiului Chișinău a alocat în acest sens șase milioane de lei.

                                                                                                                                25 mai 2023

                                                 Secția comunicare și managementul documentelor DGAMS: tel. 022 780469.

 

Comunicat_Comisie evaluare dosare FIV (2)