Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

JUST TEST: Primarul General al Municipilui Chișinău, Ion CEBAN, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca și mai mulți angajați ai direcțiilor municipale au efectuat astăzi testul rapid la HIV/SIDA.

📌 JUST TEST: Primarul General al Municipilui Chișinău, Ion CEBAN, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca și mai mulți angajați ai direcțiilor municipale au efectuat astăzi testul rapid la HIV/SIDA.
🔺 Campania națională JUST TEST, lansată de Inițiativa Pozitivă și susținută de Primăria Chișinău, a fost demarată la 13 mai curent, de Ziua Mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA și va continua până în luna septembrie. Testul este confidențial și absolut gratuit.
➡️În acest context, testul rapid JUST TEST va fi efectuat de toți angajații Primăriei Municipale și instituțiile din suburbii.
Primarul General al Capitalei, Ion CEBAN, a fost primul care a făcut testul.
📎 “Transmit ștafeta Guvernului și altor Autorități Publice Locale din țară. Îi încurajăm pe toți funcționarii să facă acest lucru, dar rămâne la discreția lor. Astfel vom înlătura prejudecățile și vom promova toleranța în societate”, a subliniat dl CEBAN.
📎 Boris GÎLCA, șeful DGAMS, a menționat că “acest test este, în primul rând, unul de conștientizare a statutului de persoană sănătoasă”.
🤝 Primăria Chișinău și DGAMS are stabilit un parteneriat cu Inițiativa Pozitivă pentru implementarea Regulamentului Municipal de prevenire a HIV/SIDA.
➡️Programul a fost lansat în premieră în 2021, fiind o bună și unică practică a APL de co-finanțare a acțiunilor prevăzute în Programul Național de prevenire și control a infecției HIV/SIDA.
❗️ Primăria Chișinău a alocat 2, 5 milioane lei pentru implementarea Programului menționat care include mai multe acțiuni de informare, documentare, prevenție etc.