Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Ședința de lucru pe mecanismul de înregistrare pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate pentru achitarea / compensarea facturilor la energie

     Direcția Generală asistență medicală și socială, cu participarea Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari a organizat ședinta de lucru pe mecanismul de înregistrare pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate pentru achitarea / compensarea facturilor la energie.
      Platforma online compensații.gov.md va fi lansată mâine, miercuri, 12 octombrie, iar familiile (gospodariile) se vor putea înregistra online pentru a beneficia de compensații direct în facturile pentru energie.
       Înregistrarea în sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică” va fi efectuată în două moduri: individual sau asistat.
       Toate familiile (gospodariile) sunt solicitate să completeze cererea electronica (online) pe site-ul web susmentionat. În cazul familiilor (persoanelor) care nu dispun de echipamente, nu au acces la internet sau nu au abilitățile necesare pentru a se înregistra individual pe platformă (varstnici etc.) vor fi asistate de bibliotecari sau de asistenții sociali comunitari. În acest caz, solicitantul va completa o cerere în format fizic, iar datele vor fi introduse ulterior în sistemul informațional de către registratorii desemnați la sediile direcțiilor teritoriale de asistență socială, bibliotecilor municipale, la fel a Primăriilor din suburbii.
      Solicitanții se vor putea înregistra pe platforma compensatii.gov.md o singură dată pe an.
      Pentru anumite neclarități sau probleme tehnice se va activa un Call Centru (linie fierbinte).
Vom reveni cu detalii.