Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Serviciul de alimentare prin acordarea prânzurilor calde, reluat

În municipiul Chișinău a fost reluată oferirea prânzurilor calde pentru persoanele social vulnerabile, urmare a desfășurării procedurilor de achiziții publice, conform legislației în vigoare.

Serviciile respective sunt acordate prin intermediul agenților economici desemnați câștigători ai licitației publice organizate anual, constând în prepararea şi servirea zilnică a unei mese la amiază. De asemenea, livrarea gratuită la domiciliu a hranei pentru persoanele care nu se pot deplasa din cauza problemelor de sănătate la sediul cantinei.

În anul curent, serviciile de alimentare sunt prestate de trei operatori economici, mai exact:

▪ ÎMAP „Bucuria-EL” – sectorul Botanica;

▪ ÎMAP „Dieta – Vitas”– sectorul Buiucani;

▪ ÎMAP ”Adolescența-RC” – sectorul Ciocana şi Rîşcani.

Acestea sunt oferite pentru 1200 de oameni social vulnerabili ale căror venituri lunare nu depășesc 3000 de lei, precum cei în vârstă, cu dizabilități sau fără domiciliu, dar și familii cu mulți copii.

O persoană poate beneficia de serviciile de alimentare cu prânzuri pe o perioadă de cel mult o lună de zile în cadrul unui trimestru.

Volumul de cheltuieli pentru finanțarea serviciului de alimentare se aprobă anual de Consiliul municipal, în conformitate cu numărul de beneficiari şi cuantumul alocației zilnice de alimentație per persoană, care, potrivit deciziei Consiliului municipal Chișinău nr. 5/17 din 24 iulie 2018, constituie 28,00 lei fără TVA.

În anul 2023, 1200 de locuitori ai capitalei pot beneficia de acest serviciu, iar municipalitatea a alocat în acest sens o sumă de 15 milioane de lei.

 

                                                         07 iunie                                                                                                                      

                                                       Secția comunicare și managementul documentelor DGAMS: tel. 022 780469.

Comunicat_Reluare prinzuri calde 07_06_2023 (2)