Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Situația privind vaccinarea populației împotriva Covid-19 din municipiul Chișinău

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău informează că peste 95 de mii de cetățeni din capitală și din suburbii s-au vaccinat până în prezent împotriva infecției COVID-19, cu prima doză de ser. Totodată, peste 17000 de oameni au primit și rapelul. Informații în acest sens a prezentat Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței operative săptămânale. Totodată, e de menționat că, în scopul creșterii numărului de persoane imunizate, Primăria organizează câteva inițiative noi privind vaccinarea prin discolarea punctelor mobile(troleibuze și autobuze) în toate sectoarele și suburbiile capitale conform unui grafic prestabilit.

Totodată, începând cu 13.05.2021, cetățenii se pot programa online pentru vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională  www.vaccinare.gov.md.  Astfel, populația eligibilă pentru vaccinare  va introduce datele la secțiunea programare, iar cei care nu sunt eligibili la moment se vor înregistra în lista de așteptare.

Pentru programare, utilizatorii platformei vor avea nevoie de buletinul de identitate sau orice act care conține IDNP-ul. La fel, aceștia sunt îndemnați să păstreze confirmarea și să se prezinte fără întârziere la Punctul de vaccinare, potrivit programării stabilite.

În cazul în care solicitantul va fi informat că nu este eligibil pentru etapa respectivă sau nu sunt locuri disponibile pentru vaccinare, acesta se va înregistra pentru a fi inclus în lista de așteptare. În momentul disponibilității unor doze de vaccin, va fi contactat pentru a se programa la vaccinare.

La data de 26 mai 2021 Primăria mun. Chișinău a lansat proiectul Punct mobil de vaccinare autobuz/troleibuz, cu un grafic stabilit de circulație: troleibuzul prin sectoarele capitalei și autobuzul – prin suburbii, în intervalul orelor 10.00-18.00. Scopul acestui proiect este de a atrage mai activ populația în procesul de vaccinare. Total vaccinați, prin intermediul acestor puncte mobile, la data 30 mai 2021 sunt 858 persoane.

De asemenea, la data de 28 mai 2021, Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dat start Maratonului de vaccinare la Palatul Republicii, pe o durată de trei zile. Maratonul a fost organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul IMSP SCM „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”. Procesul de vaccinare a fost desfășurat cu cca 20 linii de vaccinare (100 lucrători medicali) pentru evitarea aglomerației, cu disponibilitatea tuturor tipurilor de vaccin împotriva COVID-19, aprobate în Republica Moldova. Pe perioada Maratonului (28-30.05.2021) au fost vaccinate total: cu doza I – 3774 persoane, doza II – 1781 persoane.