Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Ziua Internațională a Familiei sărbătorită în întreaga lume

În fiecare an, pe 15 mai, este marcată Ziua Internațională a Familiei. Obiectivul principal al acestei sărbători este acela de a sublinia importanța familiilor, fără discriminare, în societate.

 

În cadrul acestei zile, sunt promovate valori precum toleranța, respectul, empatia, împărțirea sarcinilor casnice și combaterea tuturor formelor de violență în familie.

Ziua internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

În fiecare an, secretarul general al ONU, alege un motto special pentru acest eveniment. Pentru anul 2021 acesta e: „Familii și noi tehnologii”.

Începând cu anul 2010, această zi a devenit sărbătoare națională și în Republica Moldova.

Importanța  familiei  este  de  necontestat,  întrucât  ea reprezintă  pilonul  de  bază în construcția viitorului, este  spațiul  sacru  unde  se  întâlnesc  generații  și tradiții. Familia este dragoste, respect reciproc, înțelegere și respectarea dreptului fiecăruia la  libertate, copilărie, educație sănătoasă, conviețuire și suport.

În familie se începe viața omului și tot aici se începe formarea acestuia ca și personalitate. De aceea, bunăstarea familiei și atitudinea statului fața de aceasta exprimă,  în mare măsură, gradul de dezvoltare a societății. Am  deosebită  plăcere  de  a  Vă  adresa,  cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei,  sincere  felicitări  și  urări de bine.  Vă urez familii împlinite cu copii și părinți sănătoși, realizări frumoase, pace și liniște  sufletească  tuturor, a afirmat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău, Tatiana Bucearschi.

Cu acest prilej, angajații direcției generale și a structurilor teritoriale, prin donații proprii, prin conlucrarea cu alte instituții și agenți economici, au felicitat circa 20 de familii longevive, familii monoparentale și familii cu mulți copii, familii care în ciuda dificultăților reușesc să formeze o familie.

La mulți ani tuturor familiilor din întreaga lume!