Serviciile nu au fost achitate. Pentru activarea paginii web,
Vă rugăm să luați legătura cu administratorul.

×
Meniu

Ziua Internațională a Familiei sărbătorită la Chișinău

În fiecare an, pe 15 mai, este marcată Ziua Internațională a Familiei. Obiectivul principal al acestei sărbători este acela de a sublinia importanța familiilor, fără discriminare, în societate.

În cadrul acestei zile, sunt promovate valori precum toleranța, respectul, empatia, împărțirea sarcinilor casnice și combaterea tuturor formelor de violență în familie.

Ziua internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.

Începând cu anul 2010, această zi a devenit sărbătoare națională și în Republica Moldova.

Importanța  familiei  este  de  necontestat,  întrucât  ea reprezintă  pilonul  de  bază în construcția viitorului, este  spațiul  sacru  unde  se  întâlnesc  generații  și tradiții. Familia este dragoste, respect reciproc, înțelegere și respectarea dreptului fiecăruia la  libertate, copilărie, educație sănătoasă, conviețuire și suport.

Întru marcarea acestui eveniment, Primarul General al municipiului Chișinău împreună cu Direcția generală asistență socială și sănătate au felicitat doua familii din municipiul Chișinău. O familie puternică poate trece peste toate poverile vieţii împreună prin răbdare, înţelegere şi dragoste. Exemplu sunt și familiile Ungureanu și Știuca.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, astăzi am felicitat două cupluri extraordinare din capitală.
Este vorba despre cuplul Ungureanu Serghei şi Elena, care formează o familie de 59 de ani, au crescut 3 copii și se bucură astăzi de nepoți.

Ce-a de-a doua familie este a lui Nicolae şi a Marianei Ştiuca, sunt împreună de 20 ani şi cresc şi educă trei copii. Astăzi, am felicitat membrii acestor familii şi le-am urat sănătate şi mulţi ani împreună, a afirmat edilul capitalei.

Primăria Chişinău a venit cu un cadou și suport financiar, bani oferiţi din salariu pentru o zi de muncă, de către angajaţii Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate şi subdiviziunile acesteia.

În familie se începe viața omului și tot aici se începe formarea acestuia ca și personalitate. De aceea, bunăstarea familiei și atitudinea statului fața de aceasta exprimă,  în mare măsură, gradul de dezvoltare a societății. Am  deosebită  plăcere  de  a  Vă  adresa,  cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei,  sincere  felicitări  și  urări de bine.  Vă urez familii împlinite cu copii și părinți sănătoși, realizări frumoase, pace și liniște  sufletească  tuturor, a afirmat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău, Tatiana Bucearschi.